Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.02.2014

Consilier de probaţiune reţinut de CNA de două ori timp de trei săptămâni

Un consilier superior de probaţiune din Bălţi a fost reţinut, acum câteva ore, în centrul oraşului de către ofiţerii Direcţiei Nord a CNA şi procurorii anticorupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi extorcat, în perioada septembrie-octombrie 2013,  de la o femeie 350 de euro şi 500 de lei pentru a-l ajuta pe fratele acesteia să-şi recupereze permisul de conducere în instanţa de judecată. Astfel, consilierul de probaţiune urma să depună un demers în instanţă în care să ceară micşorarea termenului de privare a dreptului de a conduce mijlocul de transport.

La 4 februarie, bărbatul ar mai fi extorcat de la acelaşi declarant 300 de euro pentru a-l ajuta pe cumnatul femeii să-şi recupereze permisul de conducere, ridicat de poliţişti pentru încălcarea regulamentului circulaţiei rutiere.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare. Bănuitul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore.

Menţionăm că, acum trei săptămâni, figurantul a mai fost reţinut de ofiţerii CNA într-un  dosar de corupţie similar. Atunci bărbatul a fost prins în flagrant cu 500 de euro, pe care i-ar fi pretins de la un condamnat pentru a efectua înregistrările de evidenţă în timp ce acesta s-ar fi aflat peste hotarele ţării. În cazul dat, bănuitul urma să iniţieze procedura de ridicare a interdicţiei pentru perfectarea actelor de identitate pe numele condamnatului la Secţia de Evidenţă şi Documentare a Populaţiei Bălţi.

Potrivit datelor CNA, consilierul de probaţiune a fost suspendat din funcţie pe perioada efectuării urmăririi penale, aflându-se sub control judiciar.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus