Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.02.2014

Parlamentul și Guvernul au convenit astăzi asupra priorităților legislative din sesiunea de primăvară 2014

Parlamentul și Guvernul au convenit astăzi asupra priorităților legislative din sesiunea de primăvară 2014

Parlamentul și Guvernul au convenit astăzi asupra priorităților legislative pentru sesiunea de primăvară în cadrul celei de a treia ședințe de lucru comune, prezidată de Speakerul Igor Corman și Premierul Iurie Leancă.

În cadrul agendei de discuții, o atenție specială a fost acordată proiectelor de acte legislative propuse de Guvernul Republicii Moldova pentru a fi examinate şi adoptate în mod prioritar în sesiunea de primăvară a Parlamentului, dintre care 19 de relevanță europeană. Printre prioritățile legislative anunțate se numără adoptarea unor acte legislative privind răspunderea disciplinară a judecătorilor, finanţele publice şi responsabilitatea bugetar fiscală, comunicațiile electronice.

Președintele Parlamentului s-a referit și la Planul de acțiuni care urmează a fi implementat la nivel național până la semnarea Acordului de Asociere și a anunțat despre organizarea unor ședințe pe platforma parlamentară pentru informarea deputaților cu privire la procesul de integrare europeană.

La rândul său, Prim-ministrul Iurie Leancă a vorbit despre acțiunile pe care le va întreprinde Guvernul în vederea informării cetățenilor despre avantajele Acordului de Asociere și al celui de Liber Schimb și a subliniat importanța organizării mai multor acțiuni în teritoriu.

La ședință au participat conducerea Parlamentului, președinții fracțiunilor parlamentare și ai comisiilor permanente, membrii cabinetului de miniștri, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus