Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-02-03/speakerul-igor-corman-i-ambasadorii-statelor-ue-acredita-i-la-chi-inau-vor-informa-ceta-enii-moldove-33325.html
Data: Feb 3, 2014 (17:32)

Speakerul Igor Corman și ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău vor informa cetățenii moldoveni despre procesul de integrare europeană a țării

Președintele Parlamentului Igor Corman și ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău planifică organizarea unor întâlniri cu cetățenii pentru a discuta despre procesul de integrare europeană a țării. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Legislativului în cadrul vizitei de lucru în raionul Sîngerei.

Speakerul i-a îndemnat pe reprezentanții autorităților locale să-și unească eforturile cu autoritățile centrale pentru a le explica cetățenilor avantajele integrării europene. Președintele Parlamentului a reiterat faptul că liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană și semnarea Acordului de Asociere, inclusiv al celui de Liber Schimb și ratificarea acestora în actualul mandat al Parlamentului sunt prioritățile țării noastre în relația cu UE. „Acest lucru va permite cetățenilor moldoveni să circule fără vize în spațiul UE, iar producătorilor noștri să fie mai competitivi. Accesul la fondurile europene de susținere a agriculturii și de dezvoltare rurală, inclusiv la fondurile ENPARD, le va permite producătorilor noștri să aibă acces pe piața europeană cu produse de calitate”, a menționat Igor Corman.

Șeful Legislativului s-a referit și la agenda parlamentară pentru sesiunea de primăvară, menționând că printre prioritățile legislative se regăsesc adoptarea unor acte legislative privind taxele locale, Codul audiovizualului, reforma în sectorul justiției, lupta cu corupția, reforma Procuraturii, asigurarea stabilității sistemului financiar-bancar.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat proiectele de dezvoltare a regiunii și problemele locale. Președintele Parlamentului i-a îndemnat pe reprezentanții autorităților locale să gândească în termeni de înțelegere și de stabilitate politică pentru a soluționa problemele raionului și ale cetățenilor, informează un comunicat al Legislativului.