Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.02.2014

Iurie Leancă l-a prezentat astăzi angajaților Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor pe noul lor șef, Ion Sula

Iurie Leancă l-a prezentat astăzi angajaților Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor pe noul lor șef, Ion Sula

„Agenția este relativ nouă, însă așteptările - foarte mari. Odată cu semnarea Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, trebuie să le demonstrăm că produsele noastre moldovenești sunt calitative. Și în calitate de consumator, trebuie să fim siguri că ceea ce procurăm corespunde tuturor criteriilor”, a spus Iurie Leancă.
 
Șeful Executivului a precizat că peste o lună va reveni la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA): „îi lăsăm noului șef o perioadă de acomodare. Vreau să văd un plan de acțiuni cu privire la toate recomandările care au venit și vor veni de la partenerii noștri europeni”.
La rândul său, Ion Sula a dat asigurări că instituţia pe care o va conduce, începând de astăzi, va depune tot efortul pentru a realiza obiectivele stabilite.
Ion Sula a deținut funcția de viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, începând cu 10 iulie 2013, iar săptămâna trecută, în cadrul ședinței de Guvern, a fost numit în funcţia de şef al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.
 
Înstituția a fost creată la 16 ianuarie 2013 și este responsabilă de realizarea politicii statului în domeniul de reglementare şi control pentru siguranţa alimentelor şi în domeniul sanitar-veterinar, zootehnic, al protecţiei plantelor şi carantinei fitosanitare, controlului semincer, calităţii produselor primare, produselor alimentare şi a hranei pentru animale, anunță un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus