Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.02.2014

Camera de Comerț și Industrie va implementa o platformă IT de promovare a companiilor în ţările CSI

Pe 31 ianuarie 2014, la Chișinău, Camera de Comerț și Industrie a Moldovei a semnat un Acord de colaborare cu organizația "Expert Centru", reprezentată de Valerii Mighirov, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Negev, Israel. Noul parteneriat presupune cooperarea în vederea susținerii întreprinderilor mici și mijlocii.

Directorul "Expert Centru", Valerii Mighirov, a specificat că, în cadrul organizației pe care o reprezintă a fost creată o structură specializată în promovarea camerelor de comerţ şi companiilor din ţările ce fac parte din Comunitatea Statelor Independente.

Sursa citată a prezentat directorilor de filiale şi subdiviziunilor CCI a Moldovei o platformă IT ce oferă o integrare a resurselor informaționale, având posibilitatea de a crea structuri comune de control asupra tranzacțiilor, magazine electronice, precum şi o gamă largă de alte servicii suplimentare necesare pentru a desfăşura o activitate de business. Platforma permite căutarea partenerilor de afaceri, promovarea ofertelor de investiţii şi proiectelor, achiziționarea și îmbunătățirea cunoștințelor.

Prezent la eveniment, directorul Centrului de Afaceri pentru Dezvoltare Economică din Armenia, Vanui Serova, s-a referit la implementarea platformei respective în Armenia, împărtăşindu-şi experienţa privind metodologia şi instrumentele necesare pentru punerea în aplicare a acestui proiect.

Preşedintele CCI a Moldovei, Gheorghe Cucu, a salutat iniţierea noului parteneriat, accentuând că, în era tehnologiilor informaţionale şi a economiei globalizate, utilizarea resurselor IT pentru dezvoltarea şi promovarea businessului devine iminentă.
La momentul actual, în cadrul platformei respective sunt înregistraţi şi activează peste 75000 de agenţi economici, camere de comerţ, organizaţii naţionale şi internaţionale din CSI.

Potrivit CCI, în Moldova, partenerul exclusiv al „Expert Centru" va fi CCI a RM. Părţile au convenit să facă schimb de experienţă şi bune practici în vederea implementării noului proiect, pentru ca oamenii de afaceri să beneficieze cât mai curând posibil de oportunităţile acestuia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus