Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.02.2014

Banca Mondială va oferi sprijin Republicii Moldova pentru realizarea unui nou program de dezvoltare a drumurilor locale

Banca Mondială va oferi sprijin Republicii Moldova pentru realizarea unui nou program de dezvoltare a drumurilor locale

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat despre planul de colaborare în acest sens cu delegația Băncii Mondiale (BM) în Republica Moldova, condusă de Abdoulaye Seck, managerul de țară.

Vasile Botnari a menţionat că, în prezent, sunt în derulare mai multe proiecte de reabilitare a drumurilor naţionale, iar Ministerul Transporturilor vrea să dezvolte şi proiecte de reconstrucţie a drumurilor de acces spre localităţi. În acest scop, potrivit lui Vasile Botnari, anul acesta, din Fondul Rutier se planifică alocarea a cca 400 milioane de lei autorităților locale, destinate reparării drumurilor dintre satele Republicii Moldova.
 
„În 2014, pentru prima dată, va fi inițiat un amplu program de reparații a drumurilor locale din ţară. Am reușit să identificăm surse de finanțare pe intern, dar avem nevoie și de suportul partenerilor de dezvoltare. Cu suportul Băncii Mondiale avem posibilitatea să înregistrăm un progres mai mare în această direcție, astfel ca oamenii să beneficieze cât mai curând de drumuri bune și între sate”, a declarat Vasile Botnari.
 
În replică, Abdoulaye Seck a anunţat că Banca Mondială deja a demarat pregătirile pentru noul proiect, care să vizeze dezvoltarea drumurilor locale, prioritare fiind cele ce asigură accesul către școli. „Suntem pregătiţi să contribuim la reabilitarea mai multor drumuri locale, deoarece considerăm că pentru a accesa serviciile sociale și economice, dezvoltării drumurilor îi revine un rol-cheie”, a specificat managerul de țară al Băncii Mondiale.
 
În cadrul aceleiași discuții, ministrul Vasile Botnari și reprezentanții echipei Băncii Mondiale au discutat despre cum ar putea fi urgentate procedurile necesare pentru semnarea Acordului de finanțare cu BM, precum și privind procedurile ce țin de elaborarea hărții drumurilor care vor intra în reparații în cadrul proiectului Băncii Mondiale.
 
Potrivit MTID, s-a discutat și posibilitatea inițierii unor noi proiecte cu suportul BM, inclusiv privind elaborarea unor standarde de întreținere a drumurilor pentru a asigura durabilitatea acestora.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus