Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-01-31/cancelaria-de-stat-a-prezentat-astazi-platforma-guvernamentala-www-cariere-gov-mdwww-careers-gov-md-33300.html
Data: Jan 31, 2014 (12:52)

Cancelaria de Stat a prezentat astăzi platforma guvernamentală - www.cariere.gov.md/www.careers.gov.md

Cancelaria de Stat a prezentat astăzi, în cadrul Târgului locurilor de muncă, organizat în contextul Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova”,  platforma guvernamentală - www.cariere.gov.md/www.careers.gov.md.

La eveniment au venit mai mulți studenți și persoane care sunt în căutarea locurilor de muncă. Potrivit șefei Direcției reforma administrației publice centrale, din cadrul Cancelariei de Stat, Tamara Gheorghiță, acest portal este benefic atât pentru autoritățile publice, cât și pentru cetățeni. „Persoanele interesate vor vedea mai ușor toate informațiile despre funcțiile vacante. Mai mult, e suficient să completezi o singură dată dosarul și să aplici concomitent la mai multe funcții”, a precizat Tamara Gheorghiță.

Ulterior, a urmat o prezentare a portalului cu funcții vacante, unde s-a explicat cum trebuie de completat un formular și care este modalitatea de aplicare. Timp de două săptămâni, de când a fost lansat portalul, s-au înregistrat deja peste 150 de persoane.  Târgul locurilor de muncă este organizat de Cancelaria de Stat și Agenția Națională pentru ocuparea Forței de Muncă și va dura până pe 2 februarie.

Portalul www.cariere.gov.md/www.careers.gov.md conține informații despre funcțiile publice vacante sau temporar vacante pentru a căror ocupare autoritățile publice organizează concurs.

De asemenea, datele introduse pe www.cariere.gov.md/www.careers.gov.md vor fi importate automat pe pagina web a autorităţii publice iniţiatoare, specialiștii de la Centrul de Telecomunicații Speciale urmând să asigure interconectarea acestora.

Potrivit autorilor proiectului, www.cariere.gov.md/www.careers.gov.md va aduce un număr mai mare de participanţi la concursurile organizate de autorităţile publice pentru ocuparea funcţiilor publice vacante sau temporar vacante. Iar majorarea numărului de candidați va conduce la creşterea concurenţei, la selectarea candidaților cel mai bine pregătiți, respectiv la creşterea calităţii serviciilor publice prestate cetăţeanului.

Portalul a fost elaborat după modelul unor instrumente similare existente în țări precum Georgia, Azerbaidjan, Singapore, cu resurse financiare alocate din Fondul fiduciar multidonator pentru realizarea Reformei administraţiei publice centrale. Proiectul hotărârii a fost consultat cu autorităţile publice şi cu societatea civilă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

În acest sens, Cabinetul de Miniștri a aprobat, la sfârșitul lunii decembrie 2013, hotărârea „Cu privire la crearea şi administrarea portalului guvernamental comun al funcţiilor publice pentru ocuparea cărora autorităţile publice organizează concurs”.