Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.01.2014

MAEIE: Autorităţile ucrainene au modificat condiţiile de intrare, aflare şi tranzitare a teritoriului Ucrainei

MAEIE: Autorităţile ucrainene au modificat condiţiile de intrare, aflare şi tranzitare a teritoriului Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene aduce la cunoştinţa cetăţenilor Republicii Moldova că, recent, autorităţile ucrainene au modificat condiţiile de intrare, aflare şi tranzitare a teritoriului Ucrainei, prin introducerea unor asigurări financiare pentru cetăţenii străini şi apatrizi.

Potrivit modificărilor operate, persoana trebuie să aibă asupra sa surse financiare în mărime de 20 unităţi ale coşului minim de consum pentru o lună sau minimum 4060 grivne ucrainene pentru o perioadă de cinci zile.

În contextul acestor evoluţii, autorităţile Republicii Moldova au intervenit pe lângă cele ucrainene în vederea clarificării situaţiei create şi anulării acestor prevederi pentru cetăţenii Republicii Moldova. Subiectul în cauză a fost şi obiectul convorbirii telefonice de astăzi a viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Leonid Kojara. De asemenea, chestiunea vizată a fost abordată în cadrul convorbirilor telefonice dintre şefii departamentelor poliţiei de frontieră.

MAEIE va continua consultările cu partea ucraineană în vederea redresării situaţiei create.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus