Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.01.2014

Günter Verheugen: Este firesc ca Republica Moldova să fie parte a Uniunii Europene

Günter Verheugen: Este firesc ca Republica Moldova să fie parte a Uniunii Europene

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu politicianul german Günter Verheugen, fost comisar european pentru Extindere (1999-2004).

Oficialii au discutat despre agenda europeană a țării noastre, reformele aplicate, eforturile depuse în vederea diversificării resurselor energetice, Acordul de Asociere și crearea Zonei de Liber Schimb.

„Republica Moldova trebuie să fie pregătită pentru a aplica prevederile Acordului de comerț liber. Prevederile acestuia vor contribui la creșterea economică a Republicii Moldova, iar pentru aceasta e nevoie să sporim competitivitatea produselor autohtone”, a menționat Iurie Leancă.

La rândul său, Günter Verheugen a declarat că este firesc ca Republica Moldova să fie parte a Uniunii Europene. „Opinia cetățenilor din Europa Occidentală față de Republica Moldova s-a îmbunătățit considerabil în ultimii ani. Există atâtea afinități între Moldova și Europa Occidentală, încât este firesc să fiți parte a Uniunii Europene”, a subliniat politicianul.

De asemenea, politicianul și-a enunțat disponibilitatea de a acorda asistență Republicii Moldova în domeniul combaterii corupției, idee salutată de Premierul Iurie Leancă.

În perioada în care Günter Verheugen a deținut mandatul de comisar european pentru Extindere, la Uniunea Europeană au aderat zece state, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus