Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.01.2014

Declarațiile Prim-ministrului Iurie Leancă în debutul ședinței Guvernului, din 29 ianuarie 2014

Declarațiile Prim-ministrului Iurie Leancă în debutul ședinței Guvernului, din 29 ianuarie 2014

„În primul rând, vreau să le mulţumesc tuturor celor care în ultimele zile au făcut ca şoselele să fie practicabile, în pofida acestor ninsori, care au creat condiții pentru oamenii care nu au adăpost eventual să fie tratați în corturi și să fie serviți cu un ceai. Dar vedeți că ninsorile continuă, asta înseamnă că condițiile meteo nu se îmbunătățesc și pe acest motiv vreau să rog toți colegii: și domnul ministru Botnari, și domnul ministru Recean, și domnul ministru Usatîi, toți cei care au atribuții la crearea condițiilor, să fiți foarte vigilenți.

Temperaturile se anunță până la -18, -16 grade noaptea și de aceea este nevoie de o mobilizare totală în continuare.
 
Pe acest motiv, rog și Serviciul responsabil de Situaţii Excepţionale să fie în alertă, înțeleg că mai sunt încă câteva localități unde oamenii nu au fost reconectați la energia electrică…  drumarii, asistenţii sociali rog să fie mobilizaţi la maximum.

Și tot ce am discutat la ședinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (21 ianuarie 2014) să fie îndeplinite sută la sută, vă rog frumos!

La fel, sugerăm colegilor noștri din mun. Chişinău să atragă o mai mare atenţie la curăţarea trotuarelor, că aici se produc în continuare multe traumatisme și dacă Primăria are nevoie de ajutor - să îl solicite, noi suntem gata să venim cu tot ce avem la dispoziție.

Încă un subiect, doamna ministru Sandu,
Vă rog să dispuneţi urgentarea pregătirii listelor cu toate grădiniţele unde noi dorim să investim banii din asistența pe care ne-o oferă România. Suntem la finele lunii ianuarie, înțeleg că încă nu avem o astfel de listă, într-adevăr e nevoie de foarte mult timp ca să fie foarte bine gândită și să reprezinte prioritățile, dar timpul trece și acuș vine primăvara și aș vrea să ne mișcăm cât mai repede în acest sens, fiindcă este în interesul nostru și al părinților, și al copiilor să facem așa încât aceste 20 de milioane de euro să fie valorificate la maximum și sper că peste 8-10 luni să putem arăta deja exemple foarte concrete.

Domnul Balițchi este aici,
Dl. Director General, de regulă lumea fuge de cifra 13, dar  iată că Serviciul Vamal a capturat 13 kilograme de aur şi peste 700 monede antice, cu o valoare ce depăşeşte 10 milioane de lei.

Înţeleg că acest succes se datorează modernizării echipamentului de control, dar şi unor noi indicatori de risc, puşi în aplicare de Serviciul pe care-l conduceţi.

Felicitări, vă rog să le transmiteți tutor celor care au fost implicați în această operațiune, şi aşteptăm ca acest dosar să fie dus la bun sfârşit. Trebuie să arătăm finalitate în orice operațiune, fiindcă dacă nu vor fi răufăcători pedepsiţi, atunci ne putem aștepta la alte tentative de a face astfel de lucruri murdare.
Mulțumesc foarte mult!”

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus