Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.01.2014

David Lidington: Maria Britanie sprijină semnarea în acest an de către Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană

David Lidington: Maria Britanie sprijină semnarea în acest an de către Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu ministrul pentru Europa al Regatului Unit, David Lidington. Cei doi oficiali au remarcat o tendinţă pozitivă în relaţiile moldo-britanice.Un subiect aparte l-a constituit climatul investiţional din ţara noastră și atragerea  oamenilor de afaceri străini în Republica Moldova. Premierul a remarcat, în acest sens, o deschidere a pieţei britanice de desfacere pentru produsele moldoveneşti. Marea Britanie se află pe locul șase în topul ţărilor în care Moldova efectuează exporturi.

Șeful Executivului de la Chișinău  a trecut în revistă situația internă din țară și a vorbit despre reformele demarate în justiție, în cadrul ministerului Afacerilor de Interne, dar și în lupta cu corupția.
 
David Lidington a apreciat succesele Republicii Moldova în desfăşurarea reformelor şi realizarea agendei europene. ”Republica Moldova este o țară europeană și noi susținem perspectiva europeană a ei. Maria Britanie sprijină semnarea în acest an de către Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a remarcat ministrul britanic pentru Europa.

În final, părțile au pledat pentru intensificarea schimburilor comercial-economice şi continuarea dialogului la nivelul premierilor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus