Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-01-28/strazile-in-panta-in-special-este-vorba-de-ganea-timish-poshtei-vadul-lui-voda-paris-causheni-shi-st-33212.html
Data: Jan 28, 2014 (12:05)

Străzile în pantă, în special este vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pe timp de ninsoare sunt declarate închise

Primăria Chişinău informează că circulaţia rutieră pe toate străzile municipiului se desfăşoară în condiţii de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar la rută în această dimineaţă au ieşit 268 de troleibuze şi 96 de autobuze.

Având în vedere cantitatea de zăpadă căzută în ultimele ore, pe tot parcursul nopţii drumarii au intervenit, în mod prioritar, pe arterele principale, pe unde circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii. În total, Regia „Exdrupo" a intervenit cu 55 de autospeciale şi au fost presuraţi peste 800 metri cubi de material antiderapant. Pe parcursul zilei se va activa în regim de patrulare. În acest sens, în fiecare sector al capitalei au fost distribuite câte 2 echipe de intervenţie ale Regiei „Exdrupo", iar în suburbii câte o autospecială, pentru a se acţiona la curăţarea şi lărgirea arterelor de circulaţie.

Străzile în pantă, în special este vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pe timp de ninsoare sunt declarate închise, chiar dacă serviciile de deszăpezire întervin şi în zonele respective.

La rândul lor, angajaţii Regiei locativ-comunale, care au început activitatea la ora 4.00, acţionează la îndepărtarea zăpezii de pe trecerile de pietoni şi curăţarea trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public şi a căilor de acces din interiorul curţilor de bloc. La nivelul oraşului, la deszăpezirea manuală sunt antrenate peste 450 de persoane, dar şi 22 de tractoare şi 16 utilaje de model „HACO".

La Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost sunt cazate 101 persoane, iar instituţia activează la capacitate maximă. Reamintim că cetăţenii pot sesiza Primăria Chişinău despre problemele provocate de ninsoare sau legate de reţelele edilitare prin intermediul Dispeceratului central municipal, la numărul de telefon (022) 22-22-67.

În context, având în vedere că ninsoare continuă şi la această oră, fapt care diminuează efectul intervenţiei operatorilor de deszăpezire, iar grosimea stratului de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri, Primăria solicită agenţilor economici şi tuturor gestionarilor fondului locativ să-şi cureţe trotuarele şi teritoriile administrate, dar şi să intervină pentru indepărtarea ţurţurilor de gheaţă.

De asemenea, Primăria Chişinău roagă chişinăuienii, pe cât este posibil, să folosească mijloacele de transport în comun, pentru evitarea creării ambuteiajelor pe străzi, şi solicităm conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele.