Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.01.2014

La 27-28 februarie, la Chișinău și Tiraspol va avea loc următoarea reuniune în formatul „5+2”

La 27-28 februarie, la Chișinău și Tiraspol va avea loc următoarea reuniune în formatul „5+2”

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în Exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Ambasadorul Radojko Bogojević.
 
„Sunt bucuros să mă aflu aici, să reprezint Republica Moldova. Misiunea mea este să mă întâlnesc cu diferiți reprezentanți, diferite persoane pentru a ne pregăti de prima runda ne negocieri. Pe durata mandatului, mă voi strădui să mențin viabile negocierile și să ameliorez viața cetățenilor de pe cele două maluri”, a declarat Radojko Bogojević.
 
La rândul său, Premierul Iurie Leancă i-a urat succes ambasadorului Bogojević, care întreprinde prima vizită în Republica Moldova în noua sa calitate. „Sper să aveți o experiență plăcută și să fim parteneri buni pe durata mandatului dumneavoastră”, a subliniat șeful Guvernului.
 
În cadrul discuţiilor, au fost abordate priorităţile Preşedinţiei OSCE în promovarea procesului de reglementare transnistreană. Părțile au menționat importanţa avansării discuţiilor în formatul „5+2”, a dialogului între reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului, în cadrul Grupurilor de lucru sectoriale, precum şi la alte nivele.
 
Șefului Executivului de la Chișinău a precizat că Elveția și Serbia, care dețin acum președinția OSCE, dispun de capacitate și experiență la nivel internațional în medierea conflictelor, iar această organizație joacă un rol important în reglementarea conflictului transnistrean.
 
Iurie Leancă a confirmat sprijinul autorităţilor de la Chișinău pentru exercitarea deplină a mandatului Misiunii OSCE în țara noastră.
 
La 27-28 februarie, la Chișinău și Tiraspol va avea loc următoarea reuniune în formatul „5+2”.

Ambasadorul Radojko Bogojević  a fost desemnat pe o perioadă de doi ani în calitate de Reprezentant Special al Preşedintelui în Exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean și va fi responsabil pentru negocierile în formatul „5+2”, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus