Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-01-27/igor-corman-a-avut-o-intrevedere-cu-directorul-executiv-al-fondului-monetar-interna-ional-pentru-rep-33194.html
Data: Jan 27, 2014 (13:44)

Igor Corman a avut o întrevedere cu Directorul Executiv al Fondului Monetar Internațional pentru Republica Moldova, Menno Snel

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman a avut o întrevedere cu Directorul Executiv al Fondului Monetar Internațional pentru Republica Moldova, Menno Snel.

Oficialii au discutat o serie de subiecte incluse pe agenda de cooperare dintre Republica Moldova și FMI, inclusiv negocierea unui nou Program de asistență al FMI pentru Republica Moldova.

Președintele Parlamentului s-a referit la importanța promovării în continuare a unor politici economice adecvate, care să asigure o creștere economică viabilă Republicii Moldova. În context, Igor Corman a pledat pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare cu FMI și valorificarea eficientă a asistenței, menită să contribuie la asigurarea durabilităţii bugetar-fiscale, menţinerea unei politici monetare prudente şi consolidarea sectorului financiar-bancar din țară.

Menno Snel s-a referit la discuțiile purtate de membrii echipei de experţi ai FMI, pe parcursul ultimelor două săptămâni, cu mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor de la Chișinău. În cadrul acestor discuții reprezentanții FMI au abordat aspecte referitoare la implementarea reformelor de modernizare a țării şi măsurile necesare pentru asigurarea stabilităţii financiare în Republica Moldova, anunță un comunicat al Legislativului.