Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2014

Igor Corman: Asigurarea drepturilor copilului trebuie să se regăsească printre prioritățile planului național de implementare a Agendei de Asociere cu UE

Igor Corman: Asigurarea drepturilor copilului trebuie să se regăsească printre prioritățile planului național de implementare a Agendei de Asociere cu UE

Președintele Parlamentului Igor Corman pledează pentru continuarea eforturilor de perfecționare a cadrului legislativ referitor la protecția copilului, politicile sociale în domeniu și accesul echitabil la educație. Declarația a fost făcută de șeful Legislativului, ieri, în cadrul întrevederii cu Reprezentantul UNICEF în Republica Moldova, Nune Mangasaryan. 

Speakerul a dat asigurări că Parlamentul Republicii Moldova va acorda și în continuare o atenție deosebită perfecționării cadrului legislativ referitor la protecția copilului, menționând că autoritățile au obligația să acorde prioritate domeniului, inclusiv în procesul de elaborare a Agendei de Asociere cu UE.
Referindu-se la protejarea copiilor cu dizabilități și integrarea lor în societate, Igor Corman a specificat importanța dezvoltării unei culturi sociale a activităților caritabile. „Este datoria fiecăruia dintre noi, ca prin exemplul propriu, să dezvoltăm această cultură la nivel de țară și să nu așteptăm soluționarea problemelor prin donații din partea partenerilor europeni. Trebuie să educăm, în fiecare dintre noi, o cultură a filantropiei”, a spus Igor Corman.

La rândul său, Reprezentantul UNICEF în Republica Moldova, Nune Mangasaryan, a apreciat atitudinea proactivă a autorităților în apărarea drepturilor copilului, asigurarea protecției sociale și promovarea justiției pentru copii. „Republica Moldova este unica țară din cadrul Parteneriatului Estic, care, în textul Acordului de Asociere cu UE, are un capitol dedicat drepturilor copilului. Exemplul Republicii Moldova ar trebui să fie promovat nu doar în statele din cadrul Parteneriatului Estic, dar și la nivelul UE”, a subliniat oficialul, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus