Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.01.2014

Austria și Republica Moldova își intensifică colaborarea în domeniul dezvoltării regionale

Austria și Republica Moldova își intensifică colaborarea în domeniul dezvoltării regionale

Liviu Oboroc viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Gerhard Schaumberger,  șeful Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnică a Austriei au stabilit, astăzi, perspectivele colaborării bilaterale în domeniul dezvoltării regionale. Discuțiile au avut loc în cadrul unei întrevederi oficiale la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Conform agendei oficialii au discutat despre prioritățile de implementare a proiectelor şi au analizat posibilităţile de finanţare a proiectelor comune în scopul impulsionării dezvoltării regiunilor de dezvoltare Nord, Centru şi Sud ale Republicii Moldova.

Svetlana Rogov, șefa Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor, participantă la întrevedere, a nominalizat sectoarele ce necesită asistență în domeniul dezvoltării regionale și construcțiilor, precum și  a menționat posibilitățile de cooperare la această etapă.  

Un alt subiect de discuției a fost necesitatea armonizării normativelor existente în Republica Moldova în baza sistemului european de reglementări şi standarde, precum şi necesitatea elaborării anexelor naţionale.

Totodată, părțile au discutat aspectele privind procesul implementării Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD), la care atît Republica Moldova cît şi Republica Austria sunt state participante.

La finalul întrevederii oficialii au efectuat un schimb de date de contact și au convenit să ofere informația necesară în vederea impulsionării cooperării bilaterale. De asemenea, ei și-au exprimat disponibilitatea unei colaborări eficiente în vederea dezvoltării regiunilor din țara noastră, anunță Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus