Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.01.2014

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor confirmă că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi primit acte moldovenești false

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor confirmă că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi primit acte moldovenești false

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a solicitat instituțiilor subordonate o notă pe marginea informațiilor apărute în presă despre identitatea moldovenească falsă a cetățeanului României Sorin Ovidiu Vântu și poate preciza următoarele:

În contextul măsurilor de asigurare a corectitudinii datelor din Registrul de Stat al Populației și în baza mai multor semnale privind utilizarea abuzivă a capacităților de documentare și evidență a populației din Republica Moldova pe timpul guvernării comuniste, MTIC a derulat și derulează verificari interne în cadrul IS Registru. Aceste verificări au confirmat că în anii precedentei guvernări au avut loc diverse acțiuni ilegale, care au dus la generarea de false identități.

Unul dintre episoadele anchetei interne a scos în evidență și eliberarea buletinului de identitate seria A 43033764 pe numele lui Corneanu Sorin Haralambie la 16 decembrie 2003 de către Biroul de Evidență și Documentare a Populației Cantemir, precum și eliberarea de către același birou a pașaportului cu seria A 1401214 în data de 25 decembrie 2003. În temeiul materialelor acumulate și care au arătat clar că întocmirea buletinului și pașaportului sus-menționate s-a bazat pe documente primare falsificate, aceste acte au fost anulate de către Departamentul Documentare a CRIS Registru la data de 30 mai 2013. De asemenea, a fost anulată înregistrarea domiciliului pretinsului cetățean Corneanu Sorin Haralambie pe adresa satul Goteşti, raionul Cantemir, precum și alte acte fabricate în scopul falsificării identității, cum ar fi certificatul de naştere.

Materialele acestui dosar au fost expediate în adresa Inspectoratului de poliţie a raionului Cantemir, la data 03.06.2013, în conformitate cu prevederile art. 262 al CPP al Republicii Moldova.

Informăm opinia publică despre faptul că nu a existat niciodată în mod real o persoană numită Corneanu Sorin Haralambie cu datele de identificare de mai sus. Este regretabil faptul că autorități din Republica Moldova au putut elibera astfel de acte în trecut și asigurăm opinia publică de faptul că astfel de abuzuri nu mai sunt posibile astăzi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus