Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-01-23/a-fost-definitivat-programul-de-afaceri-al-expozitziei-natzionale-fabricat-in-moldova-2014-33146.html
Data: Jan 23, 2014 (16:34)

A fost definitivat programul de afaceri al Expoziţiei naţionale “Fabricat în Moldova 2014”

Programul de afaceri al ediţiei a XIII-a a Expoziţiei naţionale “Fabricat în Moldova”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, a fost definitivat. Agenda evenimentului include seminare tematice, concursuri, conferințe, prezentări de produse și servicii, evoluarea colectivelor artistice din raioanele țării, a informat Marina Petrova, director al Direcției Târguri și Expoziții a CCI a Moldovei.

Expoziţia “Fabricat în Moldova 2014” este patronată de Guvern și se va desfășura în perioada 29 ianuarie - 02 februarie, la Chișinău, Centrul Internaţional Expoziţional ”Moldexpo”.

Potrivit sursei citate, la manifestare vor lua parte agenți economici din toate ramurile economiei naționale și din majoritatea raioanelor țării, expoziția va fi vizitată de delegații de peste hotare.

”Pe lângă activitățile nemijlocite care vor avea loc la standurile participanților, evenimentul va fi însoțit și de un vast program adițional, elaborat de CCI împreună cu partenerii săi: Ministerul Economiei, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii etc.

Astfel, în cadrul expoziției se va desfășura Târgul locurilor de muncă, vor avea loc seminare referitor la perspectivele dezvoltării comerțului extern în contextul Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, politicile în domeniul activității de inovare și transfer tehnologic, eficiența energetică, implementarea standardelor europene, promovarea produselor agroalimentare moldovenești pe piața Uniunii Europene, procesul de raportare la CNAS ș.a.

Temele abordate sunt actuale și de interes major pentru reprezentanții mediului de afaceri”, a spus Marina Petrova.

Sursa citată a mai informat că, pe data de 30 ianuarie curent, va avea loc ceremonia oficială de premiere a învingătorilor concursurilor ”Marca comercială a anului 2013” și ”Medalia de Aur a Expoziției naționale Fabricat în Moldova”.

De asemenea, în cadrul Expoziției ”Fabricat în Moldova” se va desfășura Conferința anuală a Programului de atragere a remitenților în economie “PARE 1+1”, va avea loc prezentarea ”Funcțiile publice vacante – pe o platformă comună”, iar vizitatorii și participanții târgului vor putea aprecia talentul colectivelor artistice din raioanele Criuleni, Ialoveni, Anenii Noi.

Potrivit CCI, expoziția naţională multiramurală „Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerţ și Industrie, cu scopul de a spori potenţialul industrial şi tehnologic al întreprinderilor, a contribui la dezvoltarea businessului, comerţului şi infrastructurii pieţei.