Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.01.2014

Procurorii s-au autosesizat în cazul neacordării ajutorului medical, soldat cu deces

Procurorii s-au autosesizat în cazul neacordării ajutorului medical, soldat cu deces

Procuratura sect. Botanica s-a autosesizat în cazul bărbatului care a decedat din cauza neacordării la timp a ajutorului medical. Pe 2 ianuarie curent, la Procuratură s-au adresat două persoane care au anunţat că un bărbat se află întins pe bd. Dacia de mai mult timp.

Procurorii s-au deplasat la faţa locului, unde au apelat serviciul „903”, bărbatul fiind diagnosticat cu „hipotermie”. În urma verificărilor, procurorul a stabilit că bărbatul se afla la evidenţa medicilor psihiatri şi a fost declarat incapabil prin hotărâre judecătorească. Procurorul le-a indicat medicilor despre necesitatea plasării acestuia în Spitalul de Psihiatrie, pe motiv că persoana nu conştientizează riscul pentru sine. Medicii însă nu au considerat oportună spitalizarea victimei şi în seara aceleiaşi zile i-au permis să plece.

Câteva zile mai târziu, bărbatul iarăşi a fost depistat în stradă, iar medicii serviciului „903” l-au transportat în Centrul de găzduire a persoanelor fără loc stabil de trai, lăsându-l în terasa de vară a instituţiei, unde ultimul a decedat.

Procurorii au dispus efectuarea de verificări pe acest caz, urmând să decidă asupra pornirii urmăririi penale pentru neacordarea de ajutor de către medic, care s-a soldat cu decesul bolnavului. Este relevant, că victima dispunea de poliţă de asigurare medicală obligatorie.

Victima în vârstă de 48 de ani avea în proprietate un apartament în sectorul Botanica.
 
Procuratura Botanica a sesizat Primăria şi Inspectoratul Fiscal de Stat al mun. Chişinău despre necesitatea intervenirii în interesul statului, deoarece decedatul deţinea un apartament, iar rude nu au fost identificate.  Astfel, procurorul a indicat asupra necesităţii intervenirii imediate, în vederea trecerii patrimoniului succesoral vacant al decedatului în proprietatea statului şi evitării cazurilor de instalare sau acaparare ilegală a bunului imobil, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus