Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
22.01.2014

Noi tratate internaționale în domeniul educației

Noi tratate internaționale în domeniul educației

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi implementarea a trei acorduri de colaborare internațională în domeniul educației, cercetării și recunoașterii actelor de studii cu Lituania și Regatul Spaniei. Aceste tratate au fost semnate în octombrie 2013.

Prin aceste acorduri internaționale, Ministerul Educației își propune să intensifice relațiile de colaborare cu statele lumii, în special cu statele Uniunii Europene. Totodată, aprobarea acestor documente îi permit Republicii Moldova să participe mai activ la edificarea spațiului european al învățămîntului superior și cercetării.

Executivul a aprobat, de asemenea, Regulamentul-cadru cu privire la mobilitatea academică în învățămîntul superior. Prin acest act normativ va fi reglementat, la nivel național, dar și instituțional, modul de participare a studenţilor, cercetătorilor și cadrelor didactice la programe de mobilitate academică la nivel naţional şi internaţional, precum şi participarea studenților la stagii de practică și programe de schimb educațional-cultural. Pînă în prezent, acest proces a fost reglementat printr- un act normativ aprobat de Colegiul Ministerului Educației.

La momentul actual, Ministerul Educației implementează circa 60 de tratate internaționale în domeniul educației, șapte din ele au fost semnate în anul 2013. În ultimii ani, în programe de mobilitate academică desfășurate în baza acordurilor menționate au participat în jur de 6 mii tineri din Republica Moldova, potrivit Ministerului Educației.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus