Trimite e-mail | Printeaza
IT
22.01.2014

MTIC a iniţiat negocieri privind conversiunea permiselor de conducere între Republica Moldova şi Republica Elenă

MTIC a iniţiat negocieri privind conversiunea permiselor de conducere între Republica Moldova şi Republica Elenă

Necesitatea elaborării Acordului privind conversiunea permiselor de conducere între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Elene este dictată de multiplele solicitări ale cetăţenilor ţării noastre aflaţi în Grecia. Prezentând documentul în şedinţa Cabinetului de miniştri, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a menţionat că prin semnarea acestui Acord cetăţenii moldoveni aflaţi în Republica Elenă vor fi scutiţi de necesitatea şcolarizării şi instruirii suplimentare în procesul de convertire a permiselor de conducere, vor putea circula liber în traficul internaţional şi vor putea încheia mai uşor contracte de muncă.

Prim-ministrul Iurie Leancă l-a felicitat pe ministrul Pavel Filip pentru elaborarea acestui document şi a solicitat efectuarea de comun acord cu Ministerul de Externe a unei analize privind conversiunea permiselor de conducere cu ţările Uniunii Europene, unde avem comunităţi numeroase de moldoveni.

Până în prezent, ţara noastră a inițiat negocieri privind conversiunea carnetelor auto cu Spania, Franţa și România. Totodată, sunt în proces de pregătire astfel de proceduri cu Guvernele Bulgariei, Greciei, Marii Britanii, Irlandei şi Cehiei.

Primul Acord privind conversiunea permiselor de conducere a fost semnat cu Italia. Din anul 2007 peste 22 mii carnete de şofer ale cetățenilor Republicii Moldova şi peste 24 de permise ale cetăţenilor Italiei au fost schimbate în baza acestui Acord, anunță MTIC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus