Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.01.2014

Vlad Filat: Anul 2014 este crucial pentru viitorul ţării

Vlad Filat: Anul 2014 este crucial pentru viitorul ţării

„Anul 2014 este crucial pentru viitorul ţării. Vom finaliza un proces lung şi deloc simplu, pe care l-am început, imediat după preluarea guvernării, în 2009. Astfel, în anul curent, urmează să semnăm Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care prevede inclusiv Acordul de Comerţ Liber, iar acest eveniment de importanţă naţională va ancora definitiv Republica Moldova în spaţiul valorilor europene, va face ireversibil procesul de integrare europeană, pentru a cărui reuşită am muncit continuu, timp de mai mulţi ani”, a declarat preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă.

În acest context, liderul PLDM a menţionat că în 2014, care este an electoral, cetăţenii vor alege nu doar partide politice, ci şi modelul de dezvoltare a ţării.

„Suntem obligaţi să demonstrăm beneficiile integrării europene pentru fiecare cetăţean. Considerăm că avem toate ingredientele necesare în acest scop, or munca depusă până acum de PLDM, de partidele din coaliţie a demonstrat că Moldova se dezvoltă pe toate dimensiunile. Toate acestea confirmă, încă o dată, necesitatea de a acţiona la unison, în contextul responsabilităţii naţionale pentru o Moldovă europeană.”, a afirmat Vlad Filat.

În acelaşi timp, liderul PLDM a opinat că, pentru dezvoltare, ţara are nevoie de stabilitate, iar ceea ce se întâmplă în unele regiuni, în special, în autonomia găgăuză este o tentativă clară de subminare a legislaţiei în vigoare.

„Avem o situaţie ieşită din comun, când forţe politice iresponsabile, care pun în capul mesei doar interesele lor electorale, fac tot posibilul pentru a deturna Republica Moldova de pe calea integrării europene, semănând zâzanie între cetăţeni, manipulându-i şi încercând să creeze continuu noi şi noi focare de instabilitate”, a declarat Vlad Filat.
Liderul PLDM a ţinut să le transmită un mesaj tranşant celor care destabilizează situaţia.

„Republica Moldova îşi va urma calea de dezvoltare aleasă – calea democraţiei, calea reformelor, calea integrării europene, iar toate încercările de a ne abate de pe acest drum sunt sortite eşecului. Suntem mai decişi, ca oricând, să apărăm viitorul Republicii Moldova. Trebuie să construim împreună ţara noastră, iar aceasta necesită multă responsabilitate”, a menţionat Vlad Filat.

În context, preşedintele PLDM a reiterat necesitatea unităţii, integrarea europeană fiind ideea naţională care poate asigura această unitate în societate. În acest scop, PLDM va lansa, în scurt timp, o mişcare populară, de informare, în sprijinul ideii de integrare europeană, care urmează să reunească toate forţele pro-europene din societate, toate personalităţile, toţi cetăţenii care-şi doresc să trăiască într-un stat liber, democratic, european, prosper.

„Sunt convins că, numai ridicând ideea de integrare europeană deasupra partidelor, scoţând-o din contextul bătăliilor politice, avem şansa de a atinge toate acele obiective care stau în faţa noastră ca stat ce aspiră să devină parte a marii familii a democraţiilor europene”, a concluzionat Vlad Filat, se spune într-un comunicat de presă al PLDM.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus