Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.01.2014

Republica Moldova este interesată de atragerea investițiilor din Statul Qatar

Republica Moldova este interesată de atragerea investițiilor din Statul Qatar

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu vicepreşedintele şi trezorierul Camerei de Comerţ al Statului Qatar, Ali Bin Abdullatif Al Misnad și reprezentanți ai comunității de afaceri qatariene. Părțile au discutat despre relațiile economice, politice și comerciale dintre Republica Moldova și Statul Qatar.

Iurie Leancă a salutat vizita delegaţiei Camerei de Comerţ al Statului Qatar, exprimându-și încrederea că aceasta va permite identificarea unor domenii în care ar putea să investească reprezentanții comunității de afaceri din Statul Qatar.

Oficialii au decis că va fi creat un Consiliu de afaceri. ”Acest consiliu va fi un instrument eficient în promovarea intereselor economice şi coordonarea activităţii agenţilor economici în ambele state”, a precizat Premierul.

De asemenea, s-a discutat și despre organizarea unei conferințe investiţionale, precum şi a vizitelor de informare ale oamenilor de afaceri din ambele ţări.

Un alt subiect abordat la întrevedere a ținut de lansarea cursei aeriene Doha-Chișinău, pe parcursul anului 2014, precum și simplificarea regimului de vize pentru cetățenii qatarezi și moldoveni.

În 2013 a fost deschisă Ambasada Republicii Moldova la Doha, fiind prima misiune dimplomatică într-un stat–membru al Consiliului de Cooperare din Golf. De asemenea, la sfîrșitul lunii ianuarie a.c. își va începe activitatea Ambasada Statului Qatar la Chişinău, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus