Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.01.2014

Igor Corman a avut o întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția

Igor Corman a avut o întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția, condusă de Thomas Markert, Secretarul Comisiei.

În debutul întrevederii, șeful Legislativului a făcut o trecere în revistă a proiectelor de acte legislative adoptate de Parlament în vederea implementării reformelor de modernizare a țării. Igor Corman s-a referit la importanța schimbărilor structurale, în special, în sectorul justiției, astfel încât cetățenii să simtă rezultate concrete urmare a reformelor.

„Apreciem înalt cooperarea cu Consiliul Europei. Comisia de la Veneția este un organism foarte important, iar noi am mizat întotdeauna pe o cooperare bună, ca să consultăm diferite subiecte de interes pentru Republica Moldova”, a relevat Igor Corman.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre situația politică din țară, reforma electorală, agenda europeană a Republicii Moldova. Cu referire la modificarea Codului electoral, Igor Corman a declarat că discuții la acest subiect au avut loc și în trecut, fiind axate pe identificarea mecanismelor care ar permite o mai bună comunicare între aleșii poporului și cetățeni.

„Nu există în lume un sistem electoral perfect, fiecare țară își are propriul sistem. Noi ne dorim ca, în baza proiectului remis Comisiei de la Veneția, care nu a fost înregistrat în Parlament, să avem discuții și cu membrii Comisiei, pentru a se contura o poziție care, să ducă la îmbunătățirea situației, ținând cont de standardele europene, democratice”, a subliniat Președintele Parlamentului. 

La rândul său, Secretarul Comisiei de la Veneția, Thomas Markert, a reiterat importanța bunelor relații de cooperare dintre Republica Moldova și Comisia de la Veneția. În context, oficialul european a precizat că, în perioada 21-22 martie curent, în cadrul sesiunii următoare a Comisiei Europene pentru democrație prin drept, urmează a fi prezentate opiniile cu privire la reformele în domeniul justiției și cel electoral, inclusiv referitor la reforma Procuraturii.

În cadrul vizitei, membrii delegației Comisiei de la Veneția vor avea întrevederi cu mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi cu reprezentanții societății civile și ai organizațiilor internaționale din Republica Moldova. Vizita delegației Comisiei de la Veneția la Chișinău are loc în contextul reformelor inițiate de autorități, inclusiv în domeniul justiției și cel electoral în Republica Moldova, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus