Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-01-20/ministrul-delegat-pentru-energie-constantin-ni-a-in-vizita-oficila-in-republica-moldova-33073.html
Data: Jan 20, 2014 (09:46)

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, în vizită oficilă în Republica Moldova

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, efectuează luni o vizită oficială în Republica Moldova pentru a discuta situația interconectărilor dintre cele două țări în sectoarele de electricitate și gaze naturale.

Ministrul român are programată, în cadrul vizitei, o întâlnire de lucru cu vicepremierul Republicii Moldova, Valeriu Lazăr.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie, discuțiile cu reprezentanții autorităților din Republica Moldova au ca temă situația interconectărilor dintre cele două țări, electricitate și gaze naturale, respectiv interconectorul de gaze Iași-Ungheni și cele trei interconexiuni pentru energie electrică: LEA 400 kV Vulcănești-Isaccea, LEA 400 kV Iași-Ungheni-Strășeni și LEA 400 kV Suceava-Bălți.

"Colaborarea cu Republica Moldova este prioritară pentru România din perspectiva dezvoltării infrastructurii energetice în regiune. Discuțiile privind interconectarea rețelelor de gaze și electricitate au avansat în ultimele luni, materializându-se prin angajamentul politic ferm al celor două state în vederea dezvoltării acestor proiecte. Finalizarea proiectelor de interconectare va reprezenta pentru Republica Moldova o punte de legătură cu Uniunea Europeană, oferind perspectiva diversificării surselor de aprovizionare în vederea asigurării securității energetice', a declarat Constantin Niță, ministrul delegat pentru Energie, scrie Agerpres.