Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.01.2014

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu reprezentanții FMI

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu reprezentanții FMI

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut o întrevedere cu Aasim Husain, Vicedirectorul Departamentului European al Fondului Monetar Internațional și Max Alier, șeful misiunii FMI pentru Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte referitoare la evoluțiile pe plan economic în Republica Moldova, cursul reformelor de modernizare a țării, perspectivele semnării unui nou Program de asistență.

Președintele Parlamentului a menționat că relația de cooperare cu FMI este foarte importantă pentru Republica Moldova, țara noastră fiind interesată și în continuare în dezvoltarea colaborării cu Fondul Monetar Internațional, inclusiv în contextul cooperării cu Uniunea Europeană.

Şeful misiunii, Max Alier, a relevat că FMI salută evoluţia indicatorilor macroeconomici ai Republicii Moldova. În aceeași ordine de idei, oficialul a salutat acțiunile autorităților de promovare a unor politici economice adecvate, care au contribuit la creştere economică în anul 2013.

Reprezentanții FMI s-au referit la disponibilitatea de a oferi în continuare asistență Republicii Moldova, în cadrul unui nou program axat pe trei obiective principale: asigurarea durabilităţii bugetar-fiscale, menţinerea unei politici monetare prudente şi consolidarea sectorului financiar-bancar. Vicedirectorul Departamentului European al Fondului Monetar Internațional, Aasim Husain, a declarat că, noul Program ar putea fi încheiat pe un termen de 15 luni.

Republica Moldova a devenit membru al Fondului Monetar Internațional la 12 august 1992. Ultimul Program al FMI în Republica Moldova s-a finalizat la sfârşitul lunii aprilie 2013, țara noastră beneficiind de asistență în valoare de circa 577,15 mln. dolari SUA, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus