Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.01.2014

Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în sesiune extraordinară

Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în sesiune extraordinară

Președintele Parlamentului Igor Corman a semnat dispoziția privind convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară.
Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în sesiune extraordinară luni, 20 ianuarie 2014, la solicitarea deputaților din Fracțiunea PCRM. Potrivit acestei solicitări, sesiunea va dura două zile. În cadrul ședințelor din perioada 20-21 ianuarie va fi examinată situația din domeniul mass-media din Republica Moldova.

Deputații comuniști au solicitat audieri parlamentare a Președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, Procurorului General, Corneliu Gurin și directorului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan. Totodată, parlamentarii PCRM au cerut invitarea la ședință a reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova și a reprezentanților societății civile.

Solicitarea, înregistrată ieri la Cancelaria Parlamentului, a fost examinată astăzi în cadrul Biroului permanent.
Sesiunea extraordinară a Parlamentului va începe luni, 20 ianuarie, ora 10.00, la Palatul Republicii.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Potrivit unei dispoziții semnate anterior de Președintele Parlamentului Igor Corman, sesiunea de primăvară va începe pe data de 3 februarie 2014. Biroul permanent va hotărî data când se va desfășura prima ședința plenară ordinară a Parlamentului din sesiunea de primăvară, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus