Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.01.2014

Iurie Leancă a avut ieri o întrevedere cu Președinții ambelor Camere ale Parlamentului Regatului Ţărilor de Jos

Iurie Leancă a avut ieri o întrevedere cu Președinții ambelor Camere ale Parlamentului Regatului Ţărilor de Jos

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privind agenda europeană a Republicii Moldova, perspectivele cooperării pe linie parlamentară, inclusiv o eventuală vizită a deputaților olandezi în țara noastră. De asemenea, în cadrul audierilor în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului olandez, s-a discutat despre măsurile luate de autoritățile de la Chișinău în vederea obținerii regimului liberalizat de vize.

Premierul a mulțumit parlamentarilor olandezi pentru susținerea Republicii Moldova în procesul de liberalizare a regimului de vize și a reconfirmat angajamentul țării noastre în continuarea reformelor din domeniul justiției și afacerilor interne.

„Perspectiva europeană este vitală pentru Republica Moldova, iar suportul statelor-membre, în special al Olandei, va facilita reformele în procesul de integrare europeană”, a afirmat Premierul.

La rândul lor, parlamentarii au remarcat progresele înregistrate de Republica Moldova.

„Felicitări pentru progresele reale pe care Republica Moldova le-a înregistrat și aplicarea cu succes a reformelor prin care ați reușit să convingeți statele membre ale Uniunii Europene că Moldova merită să fie mai aproape de UE”, au afirmat oficialii olandezi.

În aceeași ordine de idei, Președinții Parlamentului Regatului Ţărilor de Jos și-au exprimat aprecierea față de caracterul dinamic al dialogului moldo-olandez și interesul pentru elaborarea unor proiecte comune.

La eveniment au mai participat Vicepremierul, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean și Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Emilian Brenici. Delegația olandeză a fost reprezentată de Anouchka Miltenburg, Președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului Regatului Țărilor de Jos și Ankie Broekers-Knol, Președintele Senatului Regatului Țărilor de Jos, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus