Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-01-16/verdict-in-cazul-omorului-comis-de-un-militar-aflat-in-concediu-33032.html
Data: Jan 16, 2014 (08:24)

Verdict în cazul omorului comis de un militar aflat în concediu

Procuratura Militară Chişinău anunţă despre condamnarea, la 8 ani şi 6 luni închisoare, a unui militar al serviciului în termen al Brigăzii 2 Infanterie Motorizată, acuzat de omor intenţionat.

Tragicul incident a avut loc pe 21 septembrie 2013, cînd aflîndu-se în localitatea de baştină – s. Cinişeuţi, raionul Rezina, după ce a consumat băuturi alcoolice cu mai multe persoane, militarul s-ar fi luat la ceartă cu un consătean. În timpul conflictului militarul a plecat acasă, a luat un topor şi, revenind la locul conflictului, i-a aplicat victimei o lovitură cu toporul în regiunea capului, aceasta decedînd pe loc.

Din datele procurorilor, militarul a comis crima în perioada concediului de scurtă durată (3 zile), fiind încorporat în Forţele Armate în aprilie 2013.

Victima avea 46 de ani şi era locuitor al aceluiaşi sat cu militarul, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.