Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.01.2014

Un procuror reţinut în flagrant pentru corupere pasivă

Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea, în seara zilei de ieri, a unui procuror din Procuratura raionului Floreşti, fiind bănuit de corupere pasivă. Operaţiunea de documentare şi reţinere a procurorului a fost realizată de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Național Anticorupție.

Urmărirea penală pe acest caz a fost începută de Procurorul General, Corneliu Gurin, în baza plîngerii depuse de către un cetăţean care reclama, că respectivul procuror i-ar fi pretins 2000 de lei. Pentru această sumă, procurorul i-a promis că va înceta urmărirea penală în privinţa petiţionarului, care era bănuit de comiterea unui furt şi să-l excludă din lista persoanelor anunţate în căutare.

În cadrul percheziţiei efectuate în biroul de serviciu al procurorului din incinta procuraturii raionului Floreşti, au fost depistaţi banii în sumă de 2000 lei, transmişi în aceeaşi zi de către petiţionar. Procurorul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Amintim, că la începutul acestei săptămîni, la Ocniţa, un alt procuror împreună cu un complice au fost reţinuţi pentru infracţiuni de corupţie, în cadrul unei operațiuni comune a Procuraturii Anticorupție și Ministerului Afacerilor Interne.

Procuratura Generală informează suplimentar cetăţenii despre posibilitatea de a comunica fapte de corupţie comise de angajaţi ai procuraturii, atît la linia verde a Procuraturii generale (022) 226-648, cît şi direct, la Procuratura anticorupţie (022) 257-407, adresa: or. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 198, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus