Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.01.2014

Reorganizări masive la Aeroportul Internaţional Chişinău. Activele şi angajaţii au fost transferaţi la compania rusească Avia Invest

Reorganizări masive la Aeroportul Internaţional Chişinău. Activele şi angajaţii au fost transferaţi la compania rusească Avia Invest

De la finele lunii noiembrie 2013, toate activităţile economice desfăşurate de Aeroportul Internaţional Chişinău au fost trecute la Avia Invest, compania ce a concesionat întreprinderea, anunţă administraţia.

Astfel Petru Jardan, directorul Aeroportului şi-a dat demisia şi acum este manager general al companiei Avia Invest, care la finele lunii august 2013 a câştigat concursul de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău. Şefa Secţiei marketing a companiei Avia Invest, Galina Telpiz a aprecizat că aceste restructurări se datorează anume contractului de concesionare a Aeroportului. Transferul activităţilor economice de la balanţa întreprinderii de stat la compania rusă Avia Invest este confirmată şi de datele de la Fisc, care a exclus Aeroportul International Chişinău din lista celor mai mari contrubuabili, locul fiind luat de compania concesionară. 

Amintim că la 30 august compania Avia Invest a fost desemnată învingătioare a concursul pentru concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Fondatorii firmei cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părţi egale sunt societatea pe acţiuni Habarovski Aeroport şi holdingul Kolomenski Zavod. Prima este controlată de familia de miliardari ceceni Bajaev. A doua face parte din grupul Transmasholding - cel mai mare producător de locomotive, vagoane şi material rulant feroviar din Rusia, la care printre acţionari se numără miliardarul Iskander Mahmudov, dar şi  Serghei Glinca, un prosper om de afaceri moldovean (locul 154 în topul celor mai bogaţi ruşi, cu o avere de 650 de milioane de dolari, scrie Adevărul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus