Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-01-16/iurie-leanca-intro-vizita-oficiala-in-regatul-arilor-de-jos-32964.html
Data: Jan 16, 2014 (10:41)

Iurie Leancă efectuează joi o vizită oficială în Regatul Țărilor de Jos

Premierul se va afla pe 16 ianuarie la Haga, unde va avea mai multe întrevederi la nivel înalt. Iurie Leancă se va întâlni cu omologul său Mark Rutte, ministrul Afacerilor Externe, Frans Timmermans și cu președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, Anouchka Miltenburg.

Programul vizitei include și o întrevedere cu conducerea companiei KLM, la care va fi discutată posibilitatea lansării cursei aeriene Chișinău – Amsterdam.

De asemenea, şeful Cabinetului de miniştri va participa la inaugurarea oficială a sediului reprezentanței diplomatice a Republicii Moldova în Olanda și la evenimentul public care va fi organizat la Institutul olandez pentru Relații Internaționale „Clingendael” cu tematica „Impactul Acordului de Asociere asupra viitorului Republicii Moldova. Schimbările în geopolitica regională”.

Vizita se va încheia cu o întrevedere a Prim-ministrului cu comunitatea moldovenilor din Olanda. 

Iurie Leancă va fi însoțit de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman și ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.