Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.01.2014

Iurie Leancă a discutat astăzi, la Haga, cu reprezentanții companiei olandeze KLM despre posibilitatea relansării zborului direct Chișinău – Amsterdam

Iurie Leancă a discutat astăzi, la Haga, cu reprezentanții companiei olandeze KLM despre posibilitatea relansării zborului direct Chișinău – Amsterdam

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat astăzi, la Haga, cu reprezentanții companiei olandeze KLM despre posibilitatea relansării zborului direct Chișinău – Amsterdam.

Iurie Leancă a vorbit despre acţiunile Guvernului Republicii Moldova menite să diversifice piața serviciilor de transport aerian, inclusiv prin lansarea a cât mai multor zboruri directe din Chișinău spre capitalele europene. 

„Guvernul va asigura și în continuare condiții transparente și echitabile pentru toate companiile aeriene care intenționează să opereze pe piața serviciilor de transport aerian din Republica Moldova”, a menționat Premierul.

De asemenea, Iurie Leancă a afirmat că interesul investitorilor față de Republica Moldova va creşte odată cu înlesnirea accesului oamenilor de afaceri la obiectul investițional.

La rândul său, Bruce P. Dönszelmann, vicepreședintele KLM, responsabil pentru Alianțe, a menționat că KLM examinează piața serviciilor aeriene din ţara noastră, în special posibilităţile oferite de operatorii naţionali.

Zborul Chișinău – Amsterdam a fost operat în perioada 2003-2005, timp în care au fost transportați în jur de 45 de mii de pasageri. Tendințele recente privind creșterea continuă a fluxului de pasageri confirmă necesitatea relansării acesteia. Cursa ar asigura conexiuni mai comode și accesibile pentru pasagerii care intenționează să ajungă în Europa Occidentală sau America de Nord: Canada și SUA.

Republica Moldova a devenit membru al Spațiului Aerian Comun al Uniunii Europene în iulie 2012. Aceasta prevede eliminarea oricăror restricții de operare a de către companiile aeriene zborurilor dintre Republica Moldova.

În urma liberalizării serviciilor de transport aerian, a fost înregistrată o creștere cu aproape 20% a fluxului de pasageri tranzit prin Munich, Viena, București și Riga, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus