Trimite e-mail | Printeaza
Social
16.01.2014

A început a doua etapă de recrutare a muncitorilor calificați în domeniul construcțiilor în statul Israel.

A început a doua etapă de recrutare a muncitorilor calificați în domeniul construcțiilor în statul Israel.

Despre aceasta a anunțat ministrul muncii, protecției sociale și familiei Valentina Buliga în cadrul unei conferințe de presă. Angajarile au loc conform Acordului încheiat între Guvernul RM și Guvernul Statutlui Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor moldoveni în anumite regiuni din Israel.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Forței de muncă prin intermediul agențiilor teritorale, selectează muncitorii calificati, doritori să lucreze în Israel. În baza Acordului urmezăa să fie selectați 1.000 de muncitori moldoveni, specialişti în construcţii, doritori să lucreze în această țară. Un număr de 214 cetățeni ai Republicii Moldova care au întrunit condițiile prevăzute în Acordul menționat și au parcurs etapele de organizare a angajării în Israel, au plecat către finele anului 2013 și, în prezent, activează pe teritoriul Statului Israel în baza unui contract individual de muncă.
Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei anunță continuarea selectării doritorilor de-a se angaja legal pe teritoriul Statului Israel.

Pe şantierele din Israel sunt solicitaţi specialişti care lucrează cu cofraj de construcţie industrializată, cofraj din lemn, armaturieri (îndoirea fierului, sudarea oțelului), placatori cu experienţă în acoperirea podelelor și pereților cu faianță, tencuitori. Cu excepţia tencuitorilor, muncitorilor solicitaţi la celelalte poziţii li se cere obligatoriu cunoaşterea citirii planurilor de construcţii. Totodată ei urmează să corespundă câtorva cerinţe stricte:
• cetăţeni ai Republicii Moldova;
• bărbați cu vârstă cuprinsă între 25 și 50 ani;
• fără antecedente penale;
• să nu fi lucrat niciodată anterior în Israel;
• să nu aibă rude de prim grad care lucrează în Israel (părinți, copii, soție);
• să corespundă fizic şi medical pentru muncă intensivă în aer liber în condiţiile climaterice din Israel, în domeniile de construcţii specificate mai sus, inclusiv lucru la înălţime.

Candidaţii pot aplica la agențiile pentru ocuparea forței de muncă după locul de reședință sau trai, prezentând o cerere de aplicare, copia paginii din paşaportul internaţional cu datele personale etc. Cei care vor cores¬pun¬de condiţiilor preliminare, vor trece exami¬nări/interviuri profesionale pentru a determina califi¬ca¬rea lor.

Testarea profesională va fi efectuată de reprezentaţii agenţiilor de angajare din Israel (Autoritatea pentru Populaţie şi Imigrare din cadrul Ministerului de Interne – PIBA). Lista candidaţilor calificaţi va fi expediată de ANOFM Guvernului din Israel, care va selecta aleatoriu candidaţii pentru angajare. Ulterior, muncitorii selectaţi vor trebui să urmeze testarea medicală, să prezinte cazierul judiciar și să completeze formularul pentru viză.

Întreaga procedură de aplicare şi selectare este gratuită. Singurele cheltuieli pe care le vor suporta candidaţii deja selectaţi sunt cele pentru examinarea medicală, cazierul juridic, precum şi costul biletului de avion spre şi din Israel.

Mai multe detalii despre această oportunitate puteţi afla accesând http://www.anofm.md/Israel, inclusiv posibilitatea de a raporta neregularităţi (cazuri în care cineva vă cere taxe de înregistrare/aplicare/angajare sau de altă natură) apelând Linia Fierbinte a Centrului Internaţional „La Strada” 0 800 77777 (gratis pe întreg teritoriul Republicii Moldova); 0 22 23.33.09 (pentru apeluri internaţionale), anunță un comunicat al MMPSF.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus