Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.01.2014

O filială a Institutului Cervantes din Spania va fi deschisă la Chişinău

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 13 ianuarie a.c., o întrevedere cu domnul Estanislao de Grandes Pascual, ambasador al Regatului Spaniei în Republica Moldova, cu reședința la București, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Șeful statului i-a mulțumit ambasadorului Estanislao de Grandes Pascual pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor bilaterale, exprimându-și convingerea că apartenența popoarelor noastre la spațiul latinității va facilita atât dezvoltarea dialogului politic, cât și cooperarea economică și culturală dintre țările noastre.

La rândul său, diplomatul a subliniat interesul pe care îl manifestă Spania față de Republica Moldova, prin prezența în țara noastră a 33 de companii cu capital spaniol. „Compania Gas Union Fenosa, care activează în domeniul furnizării energiei electrice, reprezintă una dintre cele mai importante investiții străine în economia Republicii Moldova”, a declarat Estanislao de Grandes Pascual, el precizând că mai multe companii spaniole din domeniul construcțiilor și-au exprimat intenția de a investi în proiecte de modernizare a infrastructurii Republicii Moldova.

Ambasadorul Spaniei a reafirmat sprijinul ferm al autorităților de la Madrid pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova. Estanislao de Grandes Pascual a salutat parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și si-a exprimat convingerea că semnarea documentului, în 2014, va constitui un pas important în procesul de integrare europeană a țării noastre. „Spania susține anularea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat diplomatul.

În cadrul discuției, președintele Nicolae Timofti a reconfirmat voința politică a autorităților de la Chișinău de a realiza  programul de reforme, care vor permite Republicii Moldova ralierea la standardele și valorile Uniunii Europene.

Ambasadorul Spaniei a anunțat despre inaugurarea în curând la Chișinău a unei filiale a Institutului Cervantes, care are drept scop promovarea limbii și culturii spaniole, a relatat Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus