Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-01-10/ministerul-muncii-protec-iei-sociale-i-familiei-aten-ioneaza-ceta-enii-32963.html
Data: Jan 10, 2014 (19:29)

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei atenționează cetățenii

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei din Republica Moldova atenționează cetățenii că de la 1 ianuarie 2014, în Federația Rusă au intrat în vigoare modificările potrivit noilor reguli de aflare pe teritoriul acestei țări.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care doresc să plece în  Federația Rusă sunt obligați să indice în carta migrațională scopul aflării lor pe teritoriul acestui stat. În cazul în care persoanele pleacă în Rusia la muncă ei trebuie să-și procure patenta de activitate, care le va permite să se afle în această țară timp de un an.

Patenta poate fi procurată de la toate agențiile teritoriale ale Serviciului Federal de Migrație din Rusia. Atenționăm că în situația în care vor fi încălcate regulile de ședere, cetățenilor străini le poate fi interzisă  intrarea pe teritoriul Federației Ruse pentru o perioadă de 3-4 ani.