Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.01.2014

Un inspector fiscal cercetat penal de CNA pentru corupere pasivă

Potrivit CNA, un inspector din cadrul Inspectoratului Fiscal Cahul a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de extorcarea a 1000 de lei de la un agent economic.

Potrivit denunţătorului, funcţionarul i-ar fi cerut banii pentru a nu documenta încălcările depistate în cadrul unui control fiscal.

În urma măsurilor speciale desfăşurate de ofiţerii Direcţiei Sud a CNA, inspectorul fiscal a fost prins în flagrant în timp ce primea 1000 de lei de la declarant. Banii au fost predaţi benevol la solicitarea ofiţerilor de urmărire penală.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în baza art. 324 al. 1 Cod penal – corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, inspectorul riscă de la  3 la 7 ani cu amendă în mărime de până la 60 000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În cadrul cauzei penale este examinată şi complicitatea unui alt inspector fiscal, dar şi presupusa implicare a şefului Direcţiei Control fiscal al Inspectoratului Fiscal Cahul în comiterea unor infracţiuni de corupţie şi conexe acestora.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus