Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.01.2014

Patru persoane vor compărea pe banca acuzaţilor pentru contrabandă cu textile

Patru persoane vor compărea pe banca acuzaţilor pentru contrabandă cu textile

Patru bărbaţi au fost trimişi în judecată fiind acuzaţi de procurori de comiterea a două cazuri de contrabandă cu mărfuri în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

Potrivit secţiei conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI şi SV a Procuraturii Generale, în scopul de a-şi realiza planul criminal, unul dintre inculpaţi a înregistrat în regiunea transnistreană o societate comercială, fiind numit în calitate de director. Ulterior, acesta a expediat din portul maritim Odesa în adresa firmei sale ţesături de provenienţă chineză în valoare de peste 1,5 milioane lei, care au ajuns la destinaţie în iunie 2012.       

În circumstanţe nestabilite, alţi doi complici au intrat în posesia contractului în care au fost incluse date denaturate, precum că alt agent economic cu sediul în or. Tiraspol a cumpărat textile în asortiment de provenienţă chineză, contract pe care l-au transmis complicilor săi, angajaţi ai companiei de brokeri. În vederea asigurării trecerii peste frontiera Republicii Moldova a lotului de marfă, aceştia au perfectat declaraţiile vamale, unde au fost incluse date neautentice, precum că destinatarul mărfii este un alt agent economic din or. Tiraspol, care prelucrează textile şi care beneficiază de scutiri la achitarea plăţilor vamale.

După aceeaşi schemă, în luna august 2012, inculpaţii au transportat încă un lot de mărfuri textile în valoare de 718 mii de lei, însă intenţiile acestora de a trece prin contrabandă loturile cu marfă, nu au putut fi realizate, fiind returnate în Ucraina de organul vamal.

Prin aceste acţiuni, inculpaţii au prejudiciat bugetul de stat cu peste 450 mii de lei.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală, conform competenţei teritoriale în Judecătoria sectorului Ciocana, iar în privinţa unuia dintre învinuiţi urmărirea penală a fost disjunsă într-o procedură separată, fiind anunţat în căutare internaţională, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus