Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.01.2014

Conducerea IFPS: combaterea ilegalităţilor în transportul de pasageri este o prioritate

Eficientizarea administrării fiscale în domeniul transportului de pasageri şi conformarea fiscală a respectivilor agenţi economici la plata deplină a obligaţiunilor faţă de Buget este un imperativ al acestui an, a declarat Şeful IFPS, Ion Prisăcaru, în cadrul unei şedinţe de lucru cu participarea şefilor subdiviziunilor IFPS şi IFS pe mun. Chişinău.

În cadrul şedinţei de astăzi au fost discutate o serie de probleme referitoare la normativele și procedurile fiscale ce vizează activitatea agenţilor economici din domeniul transportului public de pasageri, în contextul asigurării unei bune activităţi economice, în condiţii legale, a agenţilor economici ce prestează servicii de transport pasageri, dar şi cu referinţă la aportul acestor subiecţi juridici la achitarea de impozite către Bugetul de stat.

La acest subiect, Ion Prisăcaru a punctat sarcini concrete în combaterea ilegalităţilor în transportul de pasageri internaţional, interurban, în regim de maxi-taxi şi taxi. Şeful IFPS a dispus elaborarea unui ghid de activitate, de care să se conducă colaboratorii fiscali, la identificarea activităţilor ilicite pe toată dimensiunea transportului de pasageri, cu aplicarea unor dure sancţiuni legale, de la aplicare de amenzi şi retragerea licenţei la confiscarea unităţilor de transport etc. De asemenea, Ion Prisăcaru a menţionat gravele riscuri generate de către transportatorii ilegali de pasageri, atât pe dimensiunea creşterii evaziunii fiscale, prin neeliberarea bonurilor de călătorie, cât şi la adresa securităţii personale a cetăţenilor.  

Pe finalul şedinţei, Şeful IFPS Ion Prisăcaru a dispus crearea unui grup de lucru care urmează, până pe 15 ianuarie curent, să prezinte conducerii IFPS suportul legal pentru desfăşurarea unei ample campanii de combatere a transportului ilicit de pasageri, cu implicarea tuturor structurilor competente ale statului. Este de menţionat, în acest sens, că transportul de pasageri a fost inclus în Programul de conformare pentru 2014. Cu scopul descurajării activităţilor ilicite în domeniul respectiv, a mai fost dispusă începerea unor proceduri legale faţă de anumite persoane, care, eludând normele legale, şi-au arogat împuterniciri de a elibera licenţe de activitate nu doar în domeniul transportului de pasageri, ci şi în comerţ, informează Serviciul de presă al IFPS.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus