Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-26/un-fost-primar-condamnat-pentru-depashirea-atributziilor-de-serviciu-32853.html
Data: Dec 26, 2013 (11:06)

Un fost primar condamnat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, un fost primar al satului Sănătăuca, raionul Floreşti a fost condamnat recent pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, fiindu-i stabilită o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 400 unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 5 ani.

Procuratura raionului Floreşti a stabilit în cadrul acţiunilor de urmărire penală că, în septembrie 2008, în lipsa unei decizii a Consiliului local Sănătăucă, fostul primar a încheiat un contract cu un agent economic, prin care a transmis în arendă un lot de teren cu suprafaţă de 13,8 ha, pentru extragerea zăcămintelor minerale.

Potrivit procurorilor, prin acţiunile fostului primar, interesele primăriei au fost prejudiciate în proporţii considerabile în sumă totală de aproximativ 310 mii lei.

Instanţa de judecată a admis acţiunea civilă, înaintată de procurori, urmînd ca asupra cuantumului despăgubirilor să se expună instanţa în ordinea procedurii civile.