Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.12.2013

A fost instituită sărbătoarea profesională „Ziua Diplomatului”

A fost instituită sărbătoarea profesională „Ziua Diplomatului”

Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat, astăzi, 26 decembrie 2013, Hotărârea cu privire la instituirea sărbătorii profesionale „Ziua Diplomatului”.

MAEIE  a propus declararea datei de 17 ianuarie – Ziua Diplomatului, deoarece la această dată, în anul 1992, a fost acceptată cererea de aderare a Republicii Moldova la Organizaţia Naţiunilor Unite, fapt care a marcat începutul procesului de consolidare şi afirmare a Republicii Moldova ca subiect de drept internaţional şi care a condus la intensificarea activităţii diplomatice.

„Instituirea acestei sărbători profesionale reprezintă o apreciere a eforturilor şi contribuţiei semnificative a colaboratorilor serviciului diplomatic la promovarea şi realizarea politicii externe, asigurarea mediului extern favorabil pentru realizarea reformelor economice şi social-politice în R. Moldova, reintegrarea ţării, consolidarea imaginii pozitive pe arena internaţională şi protejarea drepturilor cetăţenilor aflaţi peste hotarele ţării”, a declarat şefa diplomaţiei moldoveneşti, Natalia Gherman.

Potrivit MAEIE, celebrarea Zilei Diplomatului va contribui la continuarea profesionalizării diplomaţilor de carieră, va spori vizibilitatea pe plan intern a diplomaţiei moldoveneşti şi va crea premize pentru atragerea tinerei generaţii în serviciul diplomatic al Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus