Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-24/activistul-pcrm-in-apartamentul-caruia-au-fost-gasite-122-de-cartushe-amendat-cu-4-500-de-lei-32835.html
Data: Dec 24, 2013 (18:05)

Activistul PCRM în apartamentul căruia au fost găsite 122 de cartuşe, amendat cu 4.500 de lei

Activistul comunist, în apartamentul căruia procurorii au găsit, acum trei luni, 122 cartuşe, a fost condamnat la amendă penală în mărime de 225 unităţi convenţionale (4500 lei).

Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria sectorului Ciocana, după ce Procuratura Generală a demonstrat vinovăţia acestuia de păstrare ilegală a muniţiilor.

Fiind audiat în instanţă, învinuitul şi-a recunoscut vina în cele incriminate, solicitînd ca judecarea cauzei să aibă loc în baza probelor acumulate şi indicate în rechizitoriului întocmit de procurori la faza de urmărire penală.

Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău.

Menţionăm că, percheziţiile în apartamentul activistului au fost efectuate în cadrul verificării anumitor informaţii operative în dosarul vizînd dublul omor de la Durleşti. Pe acest caz investigaţiile continuă, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.