Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.12.2013

România oferă 20 de milioane de euro pentru modernizarea grădinițelor și școlilor din Republica Moldova

România oferă 20 de milioane de euro pentru modernizarea grădinițelor și școlilor din Republica Moldova

Decizia a fost anunțată astăzi de către Premierul României, Victor Ponta la un briefing de presă susținut la Palatul Victoria împreună cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

„Cred că este un moment în care putem să fim mai solidari și mai serioși atunci când vorbim despre Republica Moldova. Sunt 20 de milioane de euro care merg în grădinițe și școli. Acești copii trebuie să aibă o grădiniță și o școală mai frumoasă. Alocăm banii prin hotărâre de Guvern”, a spus Șeful Executivului român.

Iurie Leancă i-a mulțumit omologului său român pentru sprijinul oferit țării noastre în procesul de integrare europeană. Oficialul moldovean a trecut în revistă suportul acordat de București privind parafarea Acordului de Asociere cu UE la Summitul de la Vilnius.

Premierul moldovean a dat asigurări că cele 20 de milioane oferite de statul român pentru educație vor fi folosite cu maximă eficiență. „Este un sprijin orientat spre proiecte care vor schimba în bine realitățile din Republica Moldova”, a subliniat Iurie Leancă.

Iurie LeancĂ s-a referit și la proiectele bilaterale în derulare, inclusiv gazoductul Iași – Ungheni:„Aceste realizări ne aduc o plus valoare, ne încurajează și ne mobilizează”.

Oficialii au vorbit despre proiectele de interconexiune energetică, retransmiterea TVR, extinderea SMURD pe teritoriul Republicii Moldova și decizia Bucureștiului de a permite cetățenilor moldoveni să circule prin România doar cu viză Schengen, începând cu 1 februarie 2014.

Prim-ministrul Iurie Leancă se află într-o vizită de lucru la București. În dimineața zilei, șeful Guvernului de la Chișinău a avut o întrevedere cu omologul său român Victor Ponta, după care a participat la ședința săptămânală de la Palatul Victoria
, se spune într-un comunicat de presă de la guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus