Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.12.2013

Parcul Industrial Răut sporeşte atractivitatea regiunii pentru investiţii

Viceministrul economiei, Dumitru Godoroja a participat la 19 decembrie, curent, la Bălți, la un prânz de lucru cu tema „Oportunități pentru investiții în municipiul Bălți”, organizat de Parcul Industrial „Răut”, în comun cu administrația Zonei Economice Libere „Bălți”.
 
„Politicile pe care le promovează Ministerul Economiei au scopul de a crea  oportunități investiționale, ce vor constitui premise de dezvoltare economică și de creștere a competitivității pentru producătorii autohtoni”, a  menționat Viceministrul Godoroja în cadrul prânzului de lucru.
 
Scopul acestui eveniment a fost de a reuni reprezentanții mediului de afaceri, din sfera producerii, din regiunea municipiului Bălți, reprezentanții Parcului Industrial Răut, ai Zonei Economice Libere, dar și oficiali, la un prânz de lucru. În cadrul acestuia au fost discutate avantajele economice pe care le oferă Parcul Industrial Răut și oportunitățile de investiție pe care le au agenții economici în regiunea Bălți.

Evenimentul, la care au participat circa 70 de agenți economici,  a creat o platformă deschisă şi interactivă de informare și dialog între mediul de afaceri din regiune și reprezentanți ai autorităților. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei, consulul României la Bălți Vasile Baciu, primarul mun. Bălți, Vasili Panciuc, directorul general al SA „Răut”, Anatolie Munteanu,  directorul  Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, administratorul  Zonei Economice Libere „Bălți”, Marin Ciobanu, ș.a.

Potrivit lui Dumitru Godoroja, condițiile facilitare pe care le vor obține cei ce investesc  în Parcurile Industriale și Zonele Economice Libere, le oferă posibilitatea de a deveni mai competitivi pentru a se putea extinde pe piețele externe și de a rezista în fața concurenței  ce se va intensifica, inevitabil,  odată cu apropierea de Uniunea Europeană.

Potrivit Ministerului Economiei, participanții s-au arătat interesați de facilitățile pe care le oferă statutul de rezident al parcului industrial, ce permite  micşorarea cheltuielilor pentru iniţierea afacerilor, reducerea perioadei de lansare a producţiei, facilitarea implementării  tehnologiilor inovaţionale etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus