Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.12.2013

Noile reguli de control a bagajelor persoanelor fizice aplicate la frontiera moldo-română, rămîn a fi suspendate, iar în perioada sărbătorilor de iarnă procedurile vamale vor fi simplificate la maxi

Noile reguli de control a bagajelor persoanelor fizice aplicate la frontiera moldo-română, rămîn a fi suspendate, iar în perioada sărbătorilor de iarnă procedurile vamale vor fi simplificate la maxi

Tudor Balițchi a avut astăzi, 20 decembrie, o întrevedere de lucru cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu în cadrul căreia au convenit asupra amînării noilor reguli de control vamal pe un termen nedeterminat și aplicarea în continuare la frontiera moldo-română a mecanismelor de control prezente asupra bagajelor persoanelor fizice.

În acest sens, Tudor Balițchi, Directorul General al Serviciului Vamal a făcut referire la acordurile de colaborare transfrontalieră existente, precum și necesitatea coordonării prealabile cu Serviciul Vamal din Republica Moldova, a noilor proceduri de control aplicate la frontiera moldo-română, care au un impact direct asupra cetățenilor de bună credință și care trebuie să asigure traversarea nestingherită a frontierei de stat.

În contextul celor expuse, conducătorii celor două autorități vamale au convenit asupra creării unor grupuri comune de lucru, pentru a optimiza procedurile de control a bagajelor, având în vedere și contextul relațiilor de vecinătate a celor două țări.
La rîndul său, Directorul General al Autorității Vamale din România, Claudiu Ardeleanu a menționat că eforturile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană vor fi sprijinite de partea română, prin oferirea expertizei existente la nivelul acestei instituții.

Mai mult, Tudor Balițchi a convenit de comun acord cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu asupra suplimentării numărului de colaboratori vamali în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru fluidizarea traficului transfrontalier și excluderea cozilor în posturile vamale, precum și asigurarea condițiilor optime de călătorie pentru cetățenii celor două țări.

În cadrul acestei întilniri bilaterale, Tudor BaliȚchi și Claudiu Ardeleanu au semnat prelungirea Planului de Cooperare în vederea cooperării în domeniul antifraudă.

Totodată, Tudor BaliȚchi, Directorul General al Serviciului Vamal a avut o întrevedere cu dl. Gelu Ștefan Diaconu, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală și cu dl. Romeo-Florin Nicolae, vicepreședintele Agenției Naționale de administrare Fiscală, coordonatorul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și a Direcției Generale a Vămilor, care a reconfirmat aplicarea celor convenite de către cei doi conducători ai autorităților vamale.

Concomitent, președintele ANAF , Gelu Ștefan Diaconu a dispus suplinirea personalului din partea autorității vamale din România pe perioada sărbătorilor de iarnă pentru a fluidiza la maxim traficul de mărfuri și persoane, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus