Trimite e-mail | Printeaza
Social
20.12.2013

Igor Corman a avut o întrevedere cu Directorul Reprezentanței Băncii Mondiale în Republica Moldova, Abdoulaye Seck

Igor Corman a avut o întrevedere cu Directorul Reprezentanței Băncii Mondiale în Republica Moldova, Abdoulaye Seck

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Directorul Reprezentanței Băncii Mondiale în Republica Moldova, Abdoulaye Seck.

Interlocutorii au discutat despre ratificarea în Parlament a două Acorduri de grant în scopul facilitării procesului de integrare a copiilor cu nevoi speciale în școlile generale și consolidării funcției de audit public extern prin sporirea capacităților Curții de Conturi.

Valoarea totală a celor două granturi este de circa 3,8 milioane dolari SUA, fiind oferite de Guvernul Japoniei prin Fondul pentru Dezvoltarea Politicilor și a Resurselor Umane și Fondul Fiduciar Multi-Donator pentru Europa și Asia Centrală, prin intermediul Băncii Mondiale.

Conform agendei Legislativului, cele două Acorduri de contractare a granturilor urmează a fi ratificate în ședința plenară de astăzi, iar proiecte vor fi implementate pe parcursul anului 2014.

De asemenea, Igor Corman și Abdoulaye Seck au făcut un schimb de opinii cu privire la procedura de contractare a granturilor prin intermediul Băncii Mondiale.

Proiectul „Integrarea copiilor cu dezabilități în școlile generale” prevede constituirea unui Consiliu de Supraveghere din componenţa căruia vor face parte membri ai ministerelor Educaţiei, Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, precum şi din cadrul UNICEF-Moldova şi reprezentanţi ai sectorului neguvernamental.

Consiliul va selecta, în prima etapă, 24 de potenţiali beneficiari de investiţii. În toamna anului 2014, proiectul va intra în a doua etapă, care va demara cu selectarea a 20 de comunităţi cu şcoli de circumscripţie pentru implementarea sub-proiectelor pilot. Obiectivele principale sunt alocarea resurselor adiţionale necesare pentru susţinerea pedagogilor şi specialiştilor în educaţia specială și identificarea soluţiilor pentru modificarea infrastructurilor şcolare.

Cel de-al doilea proiect „Consolidarea capacităților Curții de Conturi a Republicii Moldova” are drept obiective principale dezvoltarea capacităților instituționale ale Curții de Conturi privind efectuarea auditului de performanță în domenii specializate, îmbunătățirea politicilor de performanță a resurselor umane, consolidarea capacităților de management al proiectelor, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus