Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.12.2013

Fermierii din raionul Cahul vor beneficia de un nou sistem de irigare

Fermierii din raionul Cahul vor beneficia de un nou sistem de irigare

Subiectul a fost dezbătut în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului de Observatori al Fondului Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova), prezidat de Prim-ministrul Iurie Leancă.

Astfel, Consiliul de Observatori al FPM Moldova a aprobat inițierea procedurii de selectare a unei companii de construcție care va reabilita sistemul de irigare Chircani-Zîrnești, raionul Cahul, situat pe malul rîului Prut, unde vor fi irigate circa 4500 hectare de teren agricol, prelucrat de peste 1600 de agricultori. Sistemul de irigare Chircani-Zîrnești este al zecelea sistem de irigare ce va fi reabilitat din fondurile Programului Compact al Guvernului SUA.

Membrii Consiliului de Observatori au fost informați şi despre evoluția reabilitării altor nouă sisteme de irigare. Potrivit acestei informații, la două sisteme de irigare au demarat lucrările de construcție, pentru alte patru sisteme de irigare au fost semnate deja contractele cu companiile de construcție, care în prezent își mobilizează echipamentul și echipele de specialiști, iar pentru trei sisteme de irigare este în proces de negociere contractul cu compania câştigătoare.

Companiile de construcție urmează să încheie lucrările de reabilitare a sistemelor de irigare pînă în luna august 2015, când se încheie Programul Compact.

De asemenea, directorul executiv al FPM Moldova, Valentina Badrajan, a informat despre decizia de a extinde lista afacerilor post-recoltare, finanţate din programul de credite Compact.

În aceeaşi ședinţă, membrii Consiliului de Observatori au examinat un şir de aspecte ce țin de derularea Programului Compact.

Consiliul de Observatori al FPM Moldova, constituit din reprezentanţi ai Guvernului, societăţii civile şi mediului de afaceri, coordonează realizarea Programului Compact al Guvernului SUA cu valoare totală de 262 de mil.de dolari, se spune într-un comunicat de presă de la guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus