Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.12.2013

Băsescu: Am susținut, la Bruxelles, ca Republica Moldova să semneze Acordul de Asociere cu UE cel târziu în august 2014

Băsescu: Am susținut, la Bruxelles, ca Republica Moldova să semneze Acordul de Asociere cu UE cel târziu în august 2014

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri că a susținut, la Bruxelles, necesitatea devansării termenului la care Republica Moldova să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

"În ceea ce privește Moldova, am susținut necesitatea decalării termenului care era septembrie, măcar în luna august să fie gata toată documentația, tradusă în toate limbile oficiale ale statelor membre, în așa fel încât, în luna august, Republica Moldova să poată semna de data aceasta Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb", a afirmat Traian Băsescu.

El a spus că a atenționat Consiliul European și Comisia Europeană cu privire la limba de redactare a Acordului pentru Republica Moldova, având în vedere decizia Curții Constituționale de la Chișinău, potrivit căreia limba oficială în Republica Moldova este româna.

"Vom vedea cum evoluează lucrurile din acest punct de vedere, dar am atenționat că trebuie ținut cont de hotărârea Curții Constituționale", a adăugat șeful statului.

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a afirmat anterior că mesajul reuniunii de la Bruxelles este că "vom fi alături de Republica Moldova și Georgia în alegerea lor proeuropeană și că suntem dispuși să accelerăm semnarea acordurilor de asociere în august 2014 cel mai târziu".

Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere la Summitul Parteneriatului Estic, desfășurat în noiembrie la Vilnius, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus