Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-19/ministrul-natalia-gherman-a-prezidat-shedintza-comitetului-natzional-pentru-combaterea-traficului-de-32787.html
Data: Dec 19, 2013 (16:19)

Ministrul Natalia Gherman a prezidat şedinţa Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a prezidat astăzi, 19 decembrie 2013, ultima şedinţă a Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU) stabilită pentru anul 2013, în calitate de Preşedinte al Comitetului. La şedinţă au participat membrii Comitetului Naţional şi reprezentanţi ai Organizaţiilor Neguvernamentale şi Organizaţiilor Internaţionale.

În cadrul şedinţei, au fost prezentate realizările obţinute de către comunitatea antitrafic pentru semestrul al II-a al anului 2013 şi s-au purtat discuţii pe marginea priorităţilor care vor fi incluse în Planul Naţional de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane pentru anii 2014-2016. În context, ministrul Natalia Gherman a îndemnat participanţii să continue colaborarea activă în vederea prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane şi să contribuie activ la implementarea recomandărilor formulate de către partenerii externi. 
 
De asemenea, participanţii la şedinţă au discutat în detalii procedura de raportare asupra gradului de realizare a Planului naţional 2012-2013, precum şi modalitatea de raportare Departamentului de Stat al SUA în procesul de evaluare anuală a TFU. Comentarii şi sugestii pertinente au fost lansate inclusiv şi de partenerii de implementare care au încurajat Comitetul să consolideze relaţiile de lucru, în special în sectorul justiţiei.

Potrivit MAEIE, la finele şedinţei a fost aprobată Hotărârea Comitetului Naţional.