Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.12.2013

Iurie Leancă: Decizia UE va descătușa potențialul creativ al producătorilor, astfel încât faima vinurilor moldovenești să meargă mai departe

Iurie Leancă: Decizia UE va descătușa potențialul creativ al producătorilor, astfel încât faima vinurilor moldovenești să meargă mai departe

Şeful Guvernului a participat în această seara la Vernisajul Vinului. În discursul său, Iurie Leancă a menționat că Vernisajul Vinului este un eveniment care contribuie la promovarea vinului moldovenesc atât pe piața internă, cât și cea externă.

Totodată, Prim-ministrul a salutat decizia UE de a deschide complet piaţa comunitară pentru vinurile moldoveneşti, începând cu 1 ianuarie 2014.
 
„Vernisajul Vinului este un eveniment care va crea repercursiuni pentru promovarea vinului în afara granițelor Republicii Moldova. Aceasta este important mai ales acum, când suntem în pragul deschiderii pieței UE pentru vinurile moldovenești. Această decizie va descătușa potențialul creativ al producătorilor, astfel încât faima vinurilor moldovenești să meargă mai departe”.

Premierul a subliniat că Guvernul va face tot posibilul ca vinurile produse în Republica Moldova să  ajungă din nou pe piața rusească.  În cadrul evenimentului, au fost înmânate titlul onorific „ Cavaler al Vernisajului Vinului” lui William H. Moser, Ambasador al SUA în Republica Moldova şi ex-Premierului Vlad Filat, Preşedintele PLDM.

La cea de-a cincea ediție a Vernisajului Vinului au participat 27 de companii vinicole din Republica Moldova, care au expus publicului spre degustare peste 200 de tipuri de vin.

Evenimentul este organizat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu suportul proiectului USAID CEED II și a Filierei Vinului, se spune într-un comunicat de presă de la guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus